Aktiviteetit

Loma-Kitsi sijaitsee keskellä rauhallisinta korpea. Jos haluat kuitenkin myös harrastustoimintaa rauhoittumisen lisäksi, on lähellä puitteita ja mahdollisuuksia vaikka mihin, ja tarvittaessa voimme järjestää myös opastusta ja muuta palvelua. Kysy rohkeasti!

Metsästys

Mökit sijaitsevat keskellä Metsähallituksen lähes 58 000 hehtaarin
metsästysaluetta Elimo-Kitsi-Piilo (lupa-alue 7638). Metsästysmahdollisuudet ovat siis mahtavat!

Tarvittaessa voimme myös järjestää pienimuotoista opastusta ja lupien hankintaa, kysy rohkeasti lisää!

Kalastus

Mökit ovat mahtavien kalavesien ympäröimiä! Osalla mökeistä on oma ranta ja jopa omat veneet, jotka ovat mökkiläisille vapaassa käytössä. Niille mökeille, joissa ei rantaa ja venettä ole, voi kyselemällä saada käyttöönsä Loma-Kitsin pääpaikan veneitä kahdelle ympäröivälle järvelle.

Ruunaan koskille on noin 20 kilometrin matka, jos haluat koittaa onneasi koskikalastuksessa. Koskille on helppo tilata vaikka kolmen tunnin tai päivän lupa tekstiviestillä - tarvittaessa voimme auttaa luvan hankinnassa.

Kysy lisää, voimme järjestää tilauksesta myös kuljetuksia Loma-Kitsistä kalapaikoille, tai miksei vaikka ohjattujakin kalastusreissujakin.

Retkeily ja patikointi

Loma-Kitsin on mahtavien retkeilymahdollisuuksien ympäröimä. Karhunpolulle matkaa on vain noin viisi kilometriä, ja mahtavaan patikointikohteeseen Patvinsuon kansallispuistoonkin matkaa kertyy vain parisenkymmentä kilometriä. Katso lisää:

http://www.luontoon.fi/patvinsuo

Voimme tilauksesta järjestää myös mm. valmiit tulet ja makkarat patikkapolkujen varrelle autoteiden läheisille tulipaikoille ja kuljetuksia esimerkiksi Karhunpolulta Loma-Kitsiin, jossa valmis ruoka ja sauna odottavat halutessa.

Moottorikelkkailu

Loma-Kitsi sijaitsee hyvien kelkkareittien läheisyydessä. Lieksasta Ilomantsiin kulkevalta reitiltä lähtee erillinen, vajaan kilometrin mittainen pisto, joka johtaa Loma-Kitsin viereiselle Palkinjärvelle, ja siitä onkin vaivatonta ajaa perille! Katso lisää reiteistä osoitteesta: http://www.pohjoiskarjalankelkkaurat.fi/

Tilaa ennakkoon vaikkapa ruoka, savusauna ja avanto, ja ajele kelkoilla porukan kanssa mistä tahansa valmiille palveluille! Voit myös tuoda kaluston autolla meille ja lähteä Kitsistä liikenteeseen, vaikket mökkiä tai muita palveluita vuokraisikaan tai ostaisikaan (me myös huolehdimme esimerkiksi autonavaimista näin halutessanne, etteivät pääse hukkumaan reissussa).

Sotahistoria

Sotahistoriasta kiinnostuneille Loma-Kitsin läheisyydessä on paljon vierailtavia paikkoja. Lieksan alueella käytiin sota-aikaan paljon taisteluita, joista lähimmät juuri Kitsissä Talvisodan Kitsin linjalla. Muistomerkkejä ja muita mielenkiintoisia kohteita on useampia, ja n. 10km päässä Hatun kylässä ”Viisikon linjan” muistokiven paikalla on myös rauhoitettu muistometsikkö, kunnostettuja taisteluhautoja ja konekivääripesäkkeitä sekä kiviesteitä.

Halutessa voit tilauksesta saada myös opastettuja kierroksia, joissa pääset vierailemaan laajemmin myös hieman tuntemattomimmilla, syrjäisemmillä vanhoilla kohteilla.